Winkelwagen
draadmat-systeem

Zo leg je het perfecte draadmat systeem!

Wil je graag vloerverwarming? Dat snappen wij! We weten echter ook dat je gemakkelijk de weg kwijtraakt door alle verschillende systemen en mogelijkheden. Wij lichten daarom graag één systeem voor je uit: vloerverwarming op draadmatten!  

Het leggen van vloerverwarming op draadmatten is makkelijker, sneller én goedkoper dan andere systemen. Niet gek dus dat het gebruik van deze zogenoemde krimpnetten hartstikke populair is. Enthousiast geworden? Houd er rekening mee dat de minimale opbouwhoogte – de ruimte die nodig is voor het monteren van het vloerverwarmingssysteem – 5 cm is. Heb je dit niet? Dan valt het draadmat systeem helaas af. 

Voldoe je wel aan deze voorwaarde en wil je meteen aan de slag? Dankzij deze 5 stappen leg jij het perfecte draadmat systeem helemaal zelf! 

draadmat-systeem

Stap 1: Ondergrond bezemschoon

Elk hobbeltje kan ervoor zorgen dat de vloerverwarmingsnetten omhoog gaan staan. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dus pak vooral de bezem er even bij! Zorg dat de ondergrond vlak, droog en schoon is voordat je verdergaat.  

Stap 2: Plaats isolatiefolie

Is je vloer nog niet goed geïsoleerd? Dan adviseren wij je om isolatiefolie te plaatsen. Waarom? Om het warmteverlies zoveel mogelijk tegen te gaan. Hoe beter de isolatie van de vloer, hoe beter het systeem functioneert. En dat wil je natuurlijk! 

Stap 3: Montagenetten leggen

Leg de vloerverwarming montagenetten overal in de ruimte waar de vloerverwarming moet komen. Gebruik waar nodig een betonschaar om de netten op maat te knippen. Er zijn verschillende soorten draadmatten, dus welke keuze je moet maken? Wij zeggen altijd: gebruik je vloerverwarming als hoofdverwarming? Kies dan voor een maaswijdte van 10 cm. Is het als bijverwarming? Ga dan voor 15 cm

Stap 4: Randstrookisolatie aanbrengen

Als je alle montagenetten hebt gelegd, is het tijd voor de volgende stap: het aanbrengen van randstrookisolatie. Doe dit rondom alle muren die in contact staan met het verwarmde vloeroppervlak. Dit is belangrijk, want bij hogere temperaturen kunnen vloeren gaan uitzetten waardoor er kieren en scheuren kunnen ontstaan. Randstrookisolatie verkleint deze kans, dus sla deze stap vooral niet over! 

Stap 5: Buizen vlechten

Vlecht de vloerverwarmingsbuizen aan de netten. Dit doe je gemakkelijk met bindvlechtjes en een vlechtdraad snelstropper. Leg de buizen zo’n 10 tot 15 cm uit elkaar in een slakkenhuispatroon. Goed om te weten: in de nieuwbouw gebruiken we vaak 16 mm buizen, terwijl we in combinatie met een warmtepomp kiezen we voor 18 mm.

Alles gelukt? Top, dan ligt jouw draadmat systeem er perfect bij! De allerlaatste stap is het aansluiten van de buizen op de verdeler. Hoe? Daarover vertellen we je alles in een volgende blog! 

Gratis verzending

Voor alle bestelling boven € 750,-

Niet goed? Geld terug!

30 dagen garantie op jouw bestelling

Garantie op levering

Binnen heel Nederland

100% veilige betalingen

Via iDEAL, Paypal en Creditcard

De waardering van online-vloerverwarming.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 235 reviews.