Voorstrijkmiddelen

Voorstrijkmiddelen kopen?

Wij bieden u precies de voorstrijkmiddelen die u nodig heeft om uw ondergrond voor te strijken en te primen. Het is noodzakelijk dat u uw ondergrond voorstrijkt voordat u begint met egaliseren of repareren.

Bereken hier jouw benodigde hoeveelheid

voorstrijkmiddelen
Show Filters

Toont alle 8 resultaten

Show Filters

Toont alle 8 resultaten

Waarom voorstrijkmiddelen aanbrengen?

Het gebruik van een voorstrijkmiddel is essentieel om de zuigende werking van de ondergrond te neutraliseren. Hierdoor kan de tegellijm zich beter hechten tussen de tegels en de ondergrond. Vooral bij ondergronden zoals beton, gipspleisterwerk of gipsplaten, die van nature vocht uit de lijm opnemen, is voorstrijken van cruciaal belang. Door voorstrijk voor tegelwerk te gebruiken, minimaliseert u het risico op het loslaten van tegels en vermindert u het gebruik van tegellijm. Voor een advies op maat in uw specifieke situatie, kunt u contact opnemen met onze deskundige medewerkers. Bekende merken hier zijn UzinEurocol en Omnicol.

Hoeveel voorstrijkmiddel heb ik nodig?

De hoeveelheid voorstrijkmiddel is afhankelijk van of de ondervloer gesloten of zuigend is. Bij een gesloten ondervloer kun je uitgaan van een verbruik van 50 – 75 g/m². Bij zuigende ondervloeren ga je al gauw naar 100 – 200 g/m².

Wil je berekenen hoeveel voorstrijkmiddel jij in jouw eigen situatie nodig hebt? Bereken het dan met onze egaline calculator:

Bereken hier jouw benodigde hoeveelheid

De voordelen van voorstrijk aanbrengen:

  1. Betere hechting van de lijm: Voorstrijken zorgt voor een verbeterde hechting van de lijm tussen de tegels en de ondergrond.
  2. Minder absorptie van de ondergrond: Het aanbrengen van voorstrijkmiddel minimaliseert de absorptie van de ondergrond.
  3. Binding van stof: Een voorstrijkmiddel voor tegels zorgt voor een binding van stof, wat de kwaliteit van de hechting bevordert.
  4. Gelijkmatige verharding van de lijmlaag: Het gebruik van voorstrijkmiddel zorgt ervoor dat de lijmlaag gelijkmatig kan uitharden.
  5. Bescherming tegen vochtopname: Bij het gebruik van egaline voorkomt voorstrijken dat vocht uit de egaline in de ondergrond trekt.

Door voorstrijkmiddel aan te brengen, geniet u van deze voordelen en bereikt u een optimale hechting en duurzaamheid van uw tegelwerk.