Egalisatiemiddelen

Goedkoop egalisatiemiddelen kopen?

Voor egalisatiemiddelen tegen de beste prijs koopt u bij Online-Vloerverwarming. Onze Uzin, Eurocol en Omnicol producten zijn voor zowel de professional als voor de doe-het-zelf klussen.

Bereken hier jouw benodigde hoeveelheid

egalisatie-middelen
Show Filters

Toont alle 14 resultaten

Toont alle 14 resultaten

Waarom egaline gebruiken?

Egaline is een zelfnivellerende egalisatiemortel die zichzelf gelijkmatig verspreidt, waardoor een strakke en vlakke vloer ontstaat. Na uitharding resulteert dit in een sterke en duurzame ondergrond die niet snel barst of scheurt. Dit maakt het ideaal voor het plaatsen van tegels, omdat een stevige ondergrond de tegelvloer beschermt tegen scheuren. Een geëgaliseerde vloer met egaline fungeert eigenlijk als een voorbereiding op de verdere vloerafwerking.

Egaline is samengesteld uit cement en kunsthars. Door water toe te voegen wordt het mengsel vloeibaar, waardoor het gemakkelijk kan worden uitgevloeid. Bekende merken hier zijn Uzin, Eurocol en Omnicol.

Is egaliseren met egaline altijd noodzakelijk?

Het gebruik van egaline is voornamelijk vereist om een bestaande vloer volledig vlak te maken, zodat daarop nieuwe vloerbedekking zoals tegels kan worden geplaatst. Als de ondervloer echter al perfect glad is, is egaliseren niet strikt noodzakelijk. Echter, wanneer de vloer oneffenheden vertoont, zoals een hobbelige betonlaag of een niet-waterpas vloer, is het sterk aan te raden om de vloer te egaliseren met egaline.

Hoe dik moet een egaline vloer zijn?

Egaline kan in een zeer dunne laag van slechts 1 millimeter worden aangebracht. De meest gebruikelijke diktes van een egaline vloer variëren echter tussen de 2 en 30 millimeter, afhankelijk van de ondergrond en hoe vlak deze is.

Hoeveel egaline heb ik nodig?

De hoeveelheid egaline die nodig is, is afhankelijk van de laagdikte. Vanuit gaande dat de egaline wordt toegebracht met een laagdikte van 3mm, kan bijvoorbeeld een zak Eurocol 960 (23kg) rond de 7m² egaliseren.

Wil je berekenen hoeveel egaline jij in jouw eigen situatie nodig hebt? Bereken het dan met onze egaline calculator:

Bereken hier jouw benodigde hoeveelheid

Moet een egaline vloer ontlucht worden?

Het wordt aanbevolen om een egaline vloer te ontluchten, omdat dit het eindresultaat ten goede komt. Door te ontluchten worden eventuele luchtbelletjes die in de egaline aanwezig zijn verwijderd, waardoor de vloer nog gladder en sterker wordt. Dit wordt gedaan direct na het uitvloeien en verdelen van de egaline met behulp van een ontluchtingsroller, ook wel bekend als prikroller.

Hoe lang moet egaline drogen?

De droogtijd van egaline is afhankelijk van de dikte van de aangebrachte laag. Over het algemeen geldt dat 1 millimeter egaline ongeveer 12 uur nodig heeft om te drogen. Dus bijvoorbeeld, een egaline vloer van 2 millimeter dikte heeft ongeveer 24 uur nodig om te drogen, terwijl een laag van 3 millimeter na ongeveer 36 uur droog zal zijn. Er zijn echter ook sneldrogende egalines beschikbaar. Het is belangrijk op te merken dat beloopbaarheid niet betekent dat de vloer volledig droog is. Vermijd daarom onnodig lopen over de vloer en stel het aanbrengen van verdere afwerking zoals tegels, laminaat of tapijt indien mogelijk uit tot de vloer volledig droog is.