Tackerplaten

Tackerplaat vloerverwarming systemen kopen?

Bij ons kunt u terecht voor de beste prijs vloerverwarming tackerplaten. Deze maken het makkelijk om vloerverwarming buis te installeren door ze vast te tackeren.

Leg comfort

Leg snelheid

tackerplaat-isolatie

Hoe groot is jouw ruimte?

Show Filters

Toont alle 12 resultaten

Toont alle 12 resultaten

Tackerplaten vloerverwarming systeem

Tacker-isolatieplaten bieden een totaaloplossing voor snelle bevestiging en isolatie. U legt de isolatieplaten over de ondervloer en zet de vloerverwarmingsbuizen erin vast met behulp van de Tacker-clips. De clips worden vastgezet met behulp van een Tacker-apparaat. Wij adviseren u om 3 clips per strekkende meter buis te gebruiken. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om bevestigingsrails te plaatsen over de isolatieplaten. Waarmee u de verwarmingsbuizen hier eenvoudigweg in vast klikt. De tackerplaten zijn in de volgende diktes beschikbaar: 20mm, 25mm of 30mm.

Vloerverwarming systeem

In vrijwel elk type woning zijn vloerverwarming installaties mogelijk en kunnen eenvoudig aangesloten worden op zowel bestaande Cv-installaties, warmtepomp systemen of stadsverwarmingen. Online-vloerverwarming biedt u een uitgebreid assortiment met vloerverwarming producten, die het mogelijk maken om uw woning op een snelle en eenvoudige manier te voorzien van water gedragen vloerverwarming systeem.

Legpatronen

Hierboven een afbeelding van het meander patroon en slakkenhuis patroon. Het meest gekozen leg patroon is het slakkenhuis patroon, deze wordt het meest gekozen omdat de vloer met dit slakkenhuis patroon gelijkmatig warm wordt.

Bij het meander patroon duurt het langer voordat de warmte aan het einde van de vloerverwarming groep is. Het online-vloerverwarming advies is om de vloerverwarming groepen in slakkenhuis patroon te monteren.

Buisafstand hart op hart afstanden van de vloerverwarming buis

Na de keuze van het legpatroon moet u de buis afstand bepalen voor uw vloerverwarming systeem. Online-vloerverwarming adviseert om 100mm afstand tussen de buizen te gebruiken voor hoofdverwarming en 150mm afstand voor bijverwarming.

Vloerafwerking

Vloerverwarming systemen kunnen voor bijna elk soort vloer worden gebruikt, maar iedere vloerafwerking heeft een ander niveau van warmteweerstand. Natuursteen, tegels en marmer PVC hebben een lage warmteweerstand waardoor de vloer sneller opwarmt. Meestal zijn dit soort vloeren uitstekende warmtegeleiders.

Hout, tapijt en laminaat hebben een hogere warmteweerstand en vertragen de thermische beweging. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de maximale vloertemperatuur van een systeem onder laminaat en hout circa 28°C is en niet circa 35°C tot 40°C zoals bij keramische vloerafwerking. Bij hogere temperaturen kunnen deze vloeren gaan uitzetten, waardoor er kieren en scheuren kunnen ontstaan.