Noppenplaten

Noppenplaat vloerverwarming systemen kopen?

Ons noppenplaten vloerverwarming systeem zorgt voor een zeer snel en gemakkelijk doe-het-zelf vloerverwarming project. Met onze scherpe prijzen en ruim assortiment met alles wat u nodig heeft, kunt u snel zelf aan de slag met vloerverwarming leggen.

Leg comfort

Leg snelheid

noppenplaat

Hoe groot is jouw ruimte?

Show Filters

Toont alle 10 resultaten

Toont alle 10 resultaten

Noppenplaten vloervewarming systeem

Geïsoleerde noppenplaten zijn ontworpen om de voorbereiding van de vloer voor het leggen van verwarmingsbuizen te vereenvoudigen, waardoor de installatietijd vermindert. Tevens maken de noppenplaten het mogelijk om op een snelle en makkelijke manier vloerverwarmingsbuizen te monteren. Online-vloerverwarming heeft ze in de volgende diktes: 20mm | zonder isolatie, 30mm | 10mm isolatie, 40mm | 20mm isolatie, 50mm | 30mm isolatie of 60mm | 40mm isolatie.

Deze thermische isolatieplaten worden op de ondervloer gelegd om warmteverlies zoveel mogelijk te verminderen en vormen eveneens de basis van het noppensysteem. Nadat de noppenplaten met isolatie gelegd zijn, worden de verwarmingsbuizen vastgeklikt in de kunststof noppenpanelen.

Vloerverwarming systeem

In vrijwel elk type woning zijn vloerverwarming installaties mogelijk en kunnen eenvoudig aangesloten worden op zowel bestaande Cv-installaties, warmtepomp systemen of stadsverwarmingen. Online-vloerverwarming biedt u een uitgebreid assortiment met vloerverwarming producten, die het mogelijk maken om uw woning op een snelle en eenvoudige manier te voorzien van water gedragen vloerverwarming systeem.

Legpatronen

Hierboven een afbeelding van het meander patroon en slakkenhuis patroon. Het meest gekozen leg patroon is het slakkenhuis patroon, deze wordt het meest gekozen omdat de vloer met dit slakkenhuis patroon gelijkmatig warm wordt.

Bij het meander patroon duurt het langer voordat de warmte aan het einde van de vloerverwarming groep is. Het online-vloerverwarming advies is om de vloerverwarming groepen in slakkenhuis patroon te monteren.

Buisafstand hart op hart afstanden van de vloerverwarming buis

Na de keuze van het legpatroon moet u de buis afstand bepalen voor uw vloerverwarming systeem. Online-vloerverwarming adviseert om 100mm afstand tussen de buizen te gebruiken voor hoofdverwarming en 150mm afstand voor bijverwarming.

Vloerafwerking

Vloerverwarming systemen kunnen voor bijna elk soort vloer worden gebruikt, maar iedere vloerafwerking heeft een ander niveau van warmteweerstand. Natuursteen, tegels en marmer PVC hebben een lage warmteweerstand waardoor de vloer sneller opwarmt. Meestal zijn dit soort vloeren uitstekende warmtegeleiders.

Hout, tapijt en laminaat hebben een hogere warmteweerstand en vertragen de thermische beweging. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de maximale vloertemperatuur van een systeem onder laminaat en hout circa 28°C is en niet circa 35°C tot 40°C zoals bij keramische vloerafwerking. Bij hogere temperaturen kunnen deze vloeren gaan uitzetten, waardoor er kieren en scheuren kunnen ontstaan.