Vloerverwarming Netten / Krimpnetten

Draadmat vloerverwarming systemen kopen?

Onze vloerverwarming draadmatten / netten brengen de goedkoopste oplossing om vloerverwarming te leggen. Hier bieden wij u alles aan van vloerverwarming buis tot randisolatie.

Leg comfort

Leg snelheid

draadmatten-maaswijdte

Hoe groot is jouw ruimte?

Show Filters

Toont alle 19 resultaten

Toont alle 19 resultaten

Vloerverwarming op draadmatten / Vloerverwarming netten

Het binden van vloerverwarmingsbuizen op netten is een praktische oplossing wanneer er geen cementdekvloer aanwezig is in de woning. Deze methode omvat het bevestigen van de vloerverwarmingsbuizen aan gegalvaniseerde krimpnetten. Onder deze netten kan optioneel een dampdichte folie of isolatielaag worden aangebracht. Daarnaast wordt randisolatie langs de wanden aangebracht om de vloer ruimte te geven om uit te zetten.

Vloerverwarmingsbuizen kunnen eenvoudig bevestigd worden op deze krimpnetten met behulp van een snelstropper of ty-raps. Dit wordt vooral veel toegepast wanneer er nieuwe vloeren gestort worden, zoals bij verbouwingen of nieuwbouwprojecten.

De krimpnetten hebben een maaswijdte van 10 x 10cm, 15 x 15cm, 20 x 20cm of 30 x 30cm:

– Maaswijdte 10 x 10cm: 1,20 x 2,10m / circa 3mm dik – 2,50m²
– Maaswijdte 15 x 15cm: 1,20 x 2,10m / circa 3mm dik – 2,50m²
– Maaswijdte 20 x 20cm: 1 x 2m / circa 3mm dik – 2m²
– Maaswijdte 30 x 30cm: 1 x 2m / circa 3mm dik – 2m²

Vloerverwarming systeem

In vrijwel elk type woning zijn vloerverwarming installaties mogelijk en kunnen eenvoudig aangesloten worden op zowel bestaande Cv-installaties, warmtepomp systemen of stadsverwarmingen. Online-vloerverwarming biedt u een uitgebreid assortiment met vloerverwarming producten, die het mogelijk maken om uw woning op een snelle en eenvoudige manier te voorzien van water gedragen vloerverwarming systeem.

Legpatronen

Hierboven een afbeelding van het meander patroon en slakkenhuis patroon. Het meest gekozen leg patroon is het slakkenhuis patroon, deze wordt het meest gekozen omdat de vloer met dit slakkenhuis patroon gelijkmatig warm wordt.

Bij het meander patroon duurt het langer voordat de warmte aan het einde van de vloerverwarming groep is. Het online-vloerverwarming advies is om de vloerverwarming groepen in slakkenhuis patroon te monteren.

Buisafstand hart op hart afstanden van de vloerverwarming buis

Na de keuze van het legpatroon moet u de buis afstand bepalen voor uw vloerverwarming systeem. Online-vloerverwarming adviseert om 10cm afstand tussen de buizen te gebruiken voor hoofdverwarming en 15cm afstand voor bijverwarming.

Vloerafwerking

Vloerverwarming systemen kunnen voor bijna elk soort vloer worden gebruikt, maar iedere vloerafwerking heeft een ander niveau van warmteweerstand. Natuursteen, tegels en marmer PVC hebben een lage warmteweerstand waardoor de vloer sneller opwarmt. Meestal zijn dit soort vloeren uitstekende warmtegeleiders.

Hout, tapijt en laminaat hebben een hogere warmteweerstand en vertragen de thermische beweging. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de maximale vloertemperatuur van een systeem onder laminaat en hout circa 28°C is en niet circa 35°C tot 40°C zoals bij keramische vloerafwerking. Bij hogere temperaturen kunnen deze vloeren gaan uitzetten, waardoor er kieren en scheuren kunnen ontstaan.