PVC lijmen

PVC lijmen

Ontdek onze hoogwaardige PVC lijmen als de Eurocol 640 of Uzin KE 2000S, ideaal voor het nivelleren van oppervlakken en het creëren van een gladde en gelijkmatige basis voor verdere toepassingen. Onze lijmen zijn gemakkelijk aan te brengen, drogen snel en zorgen voor een sterke en duurzame hechting. Ze zijn perfect voor zowel professioneel als doe-het-zelf gebruik.

egalisatie-middelen
Show Filters

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten

Wat is PVC vloer lijm?

Om PVC vloeren stevig aan de ondergrond te bevestigen, wordt PVC vloer lijm gebruikt. Deze lijm maakt het gemakkelijk om PVC vloeren vast te zetten en kan vaak ook voor andere doeleinden worden gebruikt.

PVC vloer lijm is onmisbaar voor het stevig bevestigen van PVC vloeren, die in korte tijd een populaire keuze zijn geworden voor Nederlandse huishoudens. De PVC vloer biedt tal van voordelen, waaronder een lange levensduur, eenvoudig onderhoud, geluiddempende eigenschappen en geschiktheid voor vloerverwarming.

Hoeveel lijm heb je nodig voor een PVC vloer?

De benodigde hoeveelheid lijm voor een PVC vloer hangt af van het specifieke product dat wordt gebruikt. Over het algemeen wordt gemiddeld 200 tot 500 gram lijm per vierkante meter aanbevolen. Raadpleeg het technisch datablad van onze PVC vloer lijmen voor specifieke richtlijnen over het verbruik. Zorg ervoor dat het hele oppervlak gelijkmatig bedekt is tijdens het lijmen om een goede hechting aan de ondergrond te verzekeren.

Hoe lang duurt het voordat PVC vloer lijm droog is?

De droogtijd van PVC vloer lijm is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omgevingscondities. De temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte waar de vloer wordt gelegd spelen een rol in het droogproces. Over het algemeen wordt een temperatuur van ongeveer 20 graden Celsius en een luchtvochtigheid van 65% aanbevolen voor optimale droging. Daarnaast moet rekening worden gehouden met het aantal te verlijmen oppervlakken, de ondergrond en de hoeveelheid aangebrachte lijm. Doorgaans zijn PVC vloeren na het lijmen na ongeveer 24 uur belastbaar en bereiken ze na 3 dagen hun maximale sterkte.

Wat heb je nodig om een PVC vloer te lijmen?

Bij het leggen van een PVC vloer met lijm zijn er enkele essentiële gereedschappen nodig:

  1. PVC vloer lijm: het basismiddel voor het bevestigen van de PVC vloer. Varianten hiervoor zijn onder anderen Eurocol 640 en Uzin KE 2000S
  2. Kitstrijker / Lijmkam: om de lijm gelijkmatig te verdelen.
  3. Stanleymes: voor het op maat snijden van de PVC stroken.
  4. Kit of plinten: voor het afwerken van de randen.
  5. Aandrukroller: om de PVC stevig aan te drukken.