Vloerverwarming buizen

Voor de laagste prijs vloerverwarming buizen kopen?

Bent u op zoek naar voordelige vloerverwarming buizen? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij bieden alle maten buis aan 14×2, 16×2, 18×2 en 20×2 vloerverwarmingsbuis. Met verschillende buis lengtes van 120, 200 en 600 meter.

Vloerverwarming buizen
Show Filters

Toont alle 15 resultaten

Toont alle 15 resultaten

Hoeveel buis / slang nodig voor vloerverwarming?

Bij het berekenen van het aantal benodigde meters verwarming buis, is één cruciale factor van belang: of de vloerverwarming wordt gebruikt als hoofdverwarming of als bijverwarming, bijvoorbeeld in combinatie met een cv-systeem.

Als de vloerverwarming dient als hoofdverwarming, moeten de buizen dichter bij elkaar worden geplaatst, met een tussenruimte van ongeveer 10 centimeter. Dit betekent dat u ongeveer 10 strekkende meter buis per vierkante meter moet voorzien. Als het gaat om bijverwarming, volstaat meestal een tussenruimte van zo’n 15 centimeter tussen de buizen. In dat geval heeft u slechts 7 tot 8 strekkende meter buis per vierkante meter nodig.

Welke diameter buis / slang voor vloerverwarming?

Het is essentieel om te begrijpen dat de diameter van de vloerverwarming buis / slang wordt bepaald door de totale verwarmingsbehoefte van het systeem en de onderlinge afstand tussen de buizen. In residentiële omgevingen wordt doorgaans een 16 millimeter diameter buis gebruikt, geschikt voor oppervlaktes tot ongeveer 100 vierkante meter.

Voor grotere ruimtes is het aan te raden te kiezen voor een vloerverwarming buis met een diameter van 20 millimeter, geschikt voor oppervlaktes van 100 tot 150 vierkante meter. Voor nog grotere ruimtes is het beter om meerdere vloerverwarmingsgroepen te installeren met een eigen verdeler.

Kies je voor een kleinere diameter buis, bijvoorbeeld een diameter van 14 millimeter, dan resulteert dit in een hogere watertemperatuur vanwege het beperkte watervolume. Dit verhoogt echter het energieverbruik, wat de algehele energie-efficiëntie van het systeem vermindert.

Tips bij het leggen van vloerverwarming buizen:

Het is van belang te weten dat een groep vloerverwarming maximaal 100 meter mag zijn. Dit betekent dat voor elke 100 meter buis een aparte groep nodig is. Als je bijvoorbeeld 100 vierkante meter vloerverwarming installeert, heb je afhankelijk van de isolatiewaarde en warmtebehoefte 800-1000 meter buis nodig en 8- of 10 groepen op je gekozen verdeler.

Het slakkenhuispatroon is het meest gangbare patroon voor het leggen van vloerverwarming. Bij dit patroon leg je de buis eerst 30 cm uit elkaar van buiten naar binnen. Wanneer je het midden bereikt, leg je de buis terug, waardoor de leidingen uiteindelijk 15 of 10 centimeter uit elkaar komen te liggen. Dit is afhankelijk van de isolatiekwaliteit van de woning en of de vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming wordt gebruikt.

meander-slakkenhuis