Zoneregeling voor vloerverwarming

Zoneregeling voor uw vloerverwarming installatie

Zoneregeling voor vloerverwarming wordt toegepast op systemen waar u de volledige controle over wil hebben. U kunt hier per groep instellen hoe warm deze wordt. Zo kunt u bijvoorbeeld meerdere thermostaten hebben voor elke slaapkamer.

Stel hier jouw zoneregeling samen

zoneregeling
Show Filters

Toont alle 7 resultaten

Toont alle 7 resultaten

Wat is zoneregeling?

Met een gewone thermostaat regel je de temperatuur in één ruimte, wat het stookgedrag van de verwarmingsketel bepaalt. Maar met een zoneregeling, ook bekend als zoneregeling vloerverwarming, kun je de temperatuur in elke afzonderlijke ruimte meten en instellen. Elke ruimte heeft zijn eigen thermostaat, waardoor je ze individueel naar de gewenste temperatuur kunt brengen. Dit systeem optimaliseert het stookgedrag van de ketel en minimaliseert het energieverbruik. Zo voorkom je dat sommige ruimtes te warm of te koud worden, omdat je slechts één thermostaat hebt. Het biedt overal in huis optimaal comfort en is eenvoudig te bedienen en aan te passen via onder andere een app, zelfs als je niet thuis bent.

Online-vloerverwarming biedt een breed scala aan zoneregelingssystemen van het merk Mijbra. Als je niet zeker weet wat je nodig hebt of behoefte hebt aan persoonlijk advies, kun je contact opnemen met onze klantenservice. We voorzien je graag van deskundig advies en helpen je bij het maken van de juiste keuze.

Soorten zoneregeling

Bij Online-vloerverwarming zijn er verschillende soorten regeling voor vloerverwarming; het verschil in kleur (wit of zwart), een systeem wat kan worden aangestuurd met of zonder app. Maar het belangrijkste verschil tussen deze systemen is de keuze ‘bedrade’ of ‘draadloze’ zoneregeling voor vloerverwarming.

Draadloos

De draadloze zoneregeling heeft bij Mijbra de mogelijkheid om jouw ruimtes zowel te verwarmen als te koelen. Hierdoor kun je in elk seizoen voor de juiste temperatuur zorgen in jouw huis. Hierbij gaat het om draadloze thermostaten, bijvoorbeeld de Mijbra 4020TXC6 thermostaat draadloos of Mijbra 4020TXC6B thermostaat draadloos. Deze in combinatie met één of meerdere module regelaars, bijvoorbeeld de Mijbra C6RX module regelaar.

Bedraad

De bedrade zoneregeling heeft bij Mijbra enkel de mogelijkheid tot het verwarmen van je ruimtes in huis. Hierbij gaat het om bedrade thermostaten, bijvoorbeeld de Mijbra 4020 thermostaat bedraad of Mijbra 4020B thermostaat bedraad. Deze in combinatie met één of meerdere module regelaars, bijvoorbeeld de Mijbra T6 module regelaar.

Werking zoneregeling

Met zoneregeling voor vloerverwarming kun je de verwarming per kamer slim regelen in plaats van alles in één keer. Een module regelaar, of zoneregelaar, wordt geïnstalleerd bij de verdeler van de vloerverwarming. Deze regelaar stuurt de verschillende groepen van de verdeler aan via thermische motoren, of zonemotoren. In elke kamer wordt de temperatuur gemeten door bedrade of draadloze thermostaten. Zoneregeling is relatief eenvoudig zelf te installeren in bestaande vloerverwarmingssystemen.

Module regelaar / Zoneregelaar

Een module regelaar is verantwoordelijk voor het reguleren van de toevoer van warm water naar de verschillende groepen van de vloerverwarming. Groepen zijn samengesteld uit één of meerdere vloerverwarmingsbuizen die zijn geïnstalleerd in de desbetreffende kamers.

In bijvoorbeeld een woonkamer zijn er vaak drie tot vijf groepen aanwezig, gezien dit meestal de ruimte is met het grootste oppervlak en de hoogste warmtebehoefte. In andere kamers, waar het oppervlak en de warmtebehoefte lager zijn, bevinden zich meestal minder groepen.

Indien de vloerverwarmingsverdeler is uitgerust met een pomp, regelt de module regelaar deze ook aan. De zoneregelaar activeert de pomp wanneer twee of meerdere groepen warmte nodig hebben. De pomp wordt uitgeschakeld wanneer alle groepen niet worden verwarmd.

Zonemotor / Thermische motor / Actuator

Zonemotoren spelen een cruciale rol bij het reguleren van de toevoer van warm water naar de groepen van de vloerverwarming. Deze motoren worden elektrisch aangestuurd door de module regelaar. Wanneer een specifieke kamer verwarmd moet worden, activeert de zoneregelaar de thermische motoren die aan die kamer zijn toegewezen. Deze motoren bedienen op hun beurt de afsluiters op de verdeler en openen de watertoevoer naar de betreffende groepen. Hierdoor wordt de vloer in die kamer opgewarmd.

Zonemotoren worden gemonteerd op de afsluiters van de groepen, die op hun beurt de kranen per groep zijn. De installatie van zonemotoren is over het algemeen eenvoudig en kan zonder de hulp van een professionele installateur worden uitgevoerd.

Thermostaat

In elke zone wordt de temperatuur gemeten en geregeld door bedrade of draadloze thermostaten. Wanneer er verwarming nodig is in een bepaalde zone, stuurt de thermostaat een signaal naar de zoneregelaar. De module regelaar activeert dan de zonemotoren in die specifieke zone, waardoor warm water door de vloer kan stromen en de gewenste temperatuur wordt bereikt.

Thermostaten zijn vooral bedoeld voor belangrijke zones zoals de woonkamer, keuken, badkamer en kantoor, die de warmtebron moeten kunnen aansturen. Het is belangrijk dat ze op een hoogte van ongeveer 1,5 meter aan een binnenwand worden geïnstalleerd, weg van invloeden van buiten zoals direct zonlicht, koudeval van ramen, een open haard of tocht. De installatie van een thermostaat is over het algemeen eenvoudig en kan zelf worden uitgevoerd.

Kosten zoneregeling

De kosten van een zoneregelingssysteem is afhankelijk van het aantal ruimtes die geregeld moeten worden met het aantal geplaatste verdelers en bijhorende groepen. Als er één ruimte is met één verdeler zijn de prijzen als volgt:

Aantal groepen Kosten bedraad (€) Kosten draadloos (€)
2 €152 €254
3 €163 €265
4 €174 €276
5 €185 €287
6 €196 €298
7 €207 €309
8 €218 €320
9 €229 €331
10 €240 €342
11 €251 €353
12 €262 €364
13 €369 €573
14 €380 €584
15 €391 €595
16 €402 €606