Verdelers

Vloerverwarming verdeler kopen voor de beste prijs

Vloerverwarming verdeler kopen? Onze stalen vloerverwarming-verdelers, kunststof vloerverwarming-verdelers en RVS vloerverwarming-verdelers zijn leverbaar in 2 t/m 16 groepen.

Verdelers
Show Filters

Toont alle 14 resultaten

Show Filters

Toont alle 14 resultaten

Online-Vloerverwarming

Online-vloerverwarming biedt u een uitgebreid assortiment producten op het gebied van vloerverwarming systemen en reparatie mortelen en egalisatie Mortelen aan. We leveren u hoogwaardige vloerverwarmingssystemen vanuit ons eigen magazijn tegen de Laagste prijs. We leveren binnen één à twee dagen. Verzenden is gratis vanaf €750,-.

Wat is een vloerverwarming verdeler?

Een vloerverwarming verdeler verdeelt de warmte van je CV, warmtepomp of stadsverwarming in het vloerverwarmingssysteem. De warmte komt centraal binnen en wordt verdeeld over de verschillende zones. Doormiddel van een thermostaatknop kan de temperatuur eventueel per groep ingeregeld worden.

Hoe werkt een vloerverwarming verdeler met pomp?

Een vloerverwarming verdeler met pomp zorgt zelf voor de circulatie van het circulerende warme water. Dit type  wordt ook wel een gesloten verdeler genoemd.

Verschillende systemen

HT-systemen

We spreken van HT-systemen als de aanvoertemperatuur vanuit de warmtebron tussen de 65 °C en 90 °C ligt. Als vloerverwarming wordt aangesloten op een Cv-systeem met een hoge aanvoertemperatuur, dan worden er verdelers met een circulatiepomp toegepast.

LT-systemen

We spreken van Laag temperatuur -systemen als de aanvoertemperatuur vanuit de warmtebron tussen de 30 °C en 65 °C ligt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen open LT-systemen (< 45 °C ) en LTV-systemen (< 65 °C).

In de meeste gevallen wordt hierbij verwarmd met een (hybride) warmtepomp of een Cv-ketel met een aanvoertemperatuur van maximaal 65 °C.

Blok- en stadsverwarming

Als vloerverwarming wordt aangesloten op blok- of stadsverwarming met een hoge aanvoertemperatuur, dan worden hiervoor ook verdelers met een circulatiepomp toegepast. Deze verdelers zijn in dit geval voorzien van een temperatuur-retourbegrenzer (RTL-kraan in de retour) en een terugslagklep om aan de eisen van stadsverwarming te voldoen.

 

Vloerverwarming aanleggen

Natbouw vloerverwarming

Natbouw vloerverwarming houdt in dat de verwarmingsbuizen direct in een egalisatiemortel of dekvloer worden verwerkt. Dit is een van de oudste en bekendste vormen van vloerverwarming. De buizen kunnen hierbij worden verwerkt in betonnen platen, egalisatiemortels of een cement laag die over de (bestaande) ondervloer worden gelegd.

Droogbouw vloerverwarming

Droogbouwsystemen worden in een Fermacell of Knauf Brio plaat gefreesd. dit zijn gipsvezel platen die het mogelijk maken om op bijvoorbeeld houten vloeren te frezen. Wilt u deze platen bestellen? neem dan contact met ons op.