Vloerverwarming verdelers

Vloerverwarming verdeler kopen? Kunststof en RVS verdeler vloerverwarming

Vloerverwarming verdeler kopen voor de beste prijs? Onze kunststof vloerverwarming verdelers en RVS vloerverwarming verdelers zijn leverbaar in 2 t/m 16 groepen.

vloerverwarming-verdelers

Show Filters

Toont alle 14 resultaten

Toont alle 14 resultaten

Wat is een vloerverwarming verdeler?

Een vloerverwarming verdeler verdeelt de warmte van je CV, warmtepomp of stadsverwarming in het vloerverwarmingssysteem over alle vloerverwarming buizen. De warmte komt centraal binnen en wordt verdeeld over de verschillende zones. Doormiddel van een thermostaatknop kan de temperatuur eventueel per groep ingeregeld worden.

Hoe werkt een vloerverwarming verdeler?

Vloerverwarming verdeler met pomp / gesloten verdeler

Een gesloten verdeler, ook bekend als een mengverdeler of verdeler met pomp, is uitgerust met een energiezuinige pomp. Deze verdelers zijn ontworpen om efficiënt te werken. De pomp zorgt ervoor dat water door de verwarming buizen circuleert.

Het warme water afkomstig van de warmtebron wordt gemengd met koud water via de verdeler. Bovendien bevat een gesloten verdeler een thermostaatkraan die de temperatuur in de vloerverwarmingsbuizen regelt. Hierdoor wordt de temperatuur in het systeem zorgvuldig gehandhaafd, niet te laag en niet te hoog.

Een gesloten verdeler is vaak de voorkeurskeuze voor een hoog temperatuur systeem (HT-systeem).

Vloerverwarming verdeler zonder pomp / open verdeler

Een open verdeler, ook wel bekend als een verdeler zonder pomp, is een distributiesysteem dat geen pomp bevat. Het transporteert warm water rechtstreeks van de warmtebron naar de verschillende groepen van de vloerverwarming.

In tegenstelling tot een systeem met een pomp, waarbij warm water wordt gemengd met koud water om de gewenste temperatuur te bereiken, werkt een open verdeler zonder pomp. Hierdoor is het van essentieel belang dat de warmtebron het water op de juiste temperatuur levert, wat op zijn beurt afhangt van factoren zoals de afwerking van de vloer.

Een open verdeler is geschikt voor gebruik in een laagtemperatuur systeem (LT-systeem). Dit komt doordat een open verdeler geen ingebouwde temperatuurregelaar heeft.

Hoeveel groepen vloerverwarming heb ik nodig?

Om de efficiëntie van je vloerverwarmingssysteem te maximaliseren, is het van belang om niet te veel vierkante meters op één groep aan te sluiten. Als je vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt, wordt geadviseerd om niet meer dan 10m² per groep te hebben. Bijvoorbeeld, als je 60m² wilt verwarmen met vloerverwarming, heb je een verdeler nodig met 6 groepen.

Bij het gebruik van vloerverwarming als bijverwarming gelden iets andere richtlijnen. In dit geval is één groep per 15m² voldoende. Als we hetzelfde voorbeeld van 60m² nemen, heb je genoeg aan een verdeler met 4 groepen in plaats van 6.

Online vloerverwarmingsverdeler bestellen? Wij leveren onder andere:

 • vloerverwarming verdeler 2 groeps met pomp of zonder pomp;
 • vloerverwarming verdeler 3 groeps met pomp of zonder pomp;
 • vloerverwarming verdeler 4 groeps met pomp of zonder pomp;
 • vloerverwarming verdeler 5 groeps met pomp of zonder pomp;
 • vloerverwarming verdeler 6 groeps met pomp of zonder pomp;
 • vloerverwarming verdeler 7 groeps met pomp of zonder pomp;
 • vloerverwarming verdeler 8 groeps met pomp of zonder pomp;
 • vloerverwarming verdeler 9 groeps met pomp of zonder pomp;
 • vloerverwarming verdeler 10 groeps met pomp of zonder pomp;
 • vloerverwarming verdeler 11 groeps met pomp of zonder pomp;
 • vloerverwarming verdeler 12 groeps met pomp of zonder pomp;
 • vloerverwarming verdeler 13 groeps met pomp of zonder pomp;
 • vloerverwarming verdeler 14 groeps met pomp of zonder pomp.

Verschillende systemen

HT-systemen

We spreken van HT-systemen als de aanvoertemperatuur vanuit de warmtebron tussen de 65 °C en 90 °C ligt. Als vloerverwarming wordt aangesloten op een Cv-systeem met een hoge aanvoertemperatuur, dan worden er vloerverwarming verdelers met een circulatiepomp toegepast.

LT-systemen

We spreken van Laag temperatuur -systemen als de aanvoertemperatuur vanuit de warmtebron tussen de 30 °C en 65 °C ligt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen open LT-systemen (< 45 °C ) en LTV-systemen (< 65 °C).

In de meeste gevallen wordt hierbij verwarmd met een (hybride) warmtepomp of een Cv-ketel met een aanvoertemperatuur van maximaal 65 °C.

Blok- en stadsverwarming

Als vloerverwarming wordt aangesloten op blok- of stadsverwarming met een hoge aanvoertemperatuur, dan worden hiervoor ook vloerverwarming verdelers met een circulatiepomp toegepast. Deze verdelers zijn in dit geval voorzien van een temperatuur-retourbegrenzer (RTL-kraan in de retour) en een terugslagklep om aan de eisen van stadsverwarming te voldoen.

Vloerverwarming aanleggen

Natbouw vloerverwarming

Natbouw vloerverwarming houdt in dat de verwarmingsbuizen direct in een egalisatiemortel of dekvloer worden verwerkt. Dit is een van de oudste en bekendste vormen van vloerverwarming. De buizen kunnen hierbij worden verwerkt in betonnen platen, egalisatiemortels of een cement laag die over de (bestaande) ondervloer worden gelegd.

Droogbouw vloerverwarming

Droogbouwsystemen worden in een Fermacell of Knauf Brio plaat gefreesd. dit zijn gipsvezel platen die het mogelijk maken om op bijvoorbeeld houten vloeren te frezen. Wilt u deze platen bestellen? neem dan contact met ons op.