Egaliseren

Egalisatie materiaal kopen?

Van reparatiemortels tot voorstrijkmiddelen en van egalisatiemiddelen tot lijmen, hier vindt u alles wat nodig is om een perfect glad oppervlak te creëren voor vloerbedekkingen. Met een assortiment van hoogwaardige producten en gereedschappen wordt het egaliseren van vloeren een eenvoudige taak.

egaliseren
Show Filters

Wat is egaliseren?

Egaliseren is een cruciale stap in het voorbereiden van vloeren voor de installatie van vloerbedekking, zoals tegels, houten vloeren, of pvc. Het houdt in dat oneffenheden en niveauverschillen in de ondervloer worden weggewerkt, waardoor een vlak en glad oppervlak ontstaat. Dit zorgt niet alleen voor een beter resultaat, maar ook voor een duurzamere en langdurige vloerinstallatie.

Hoe egaliseer je een vloer?

Om een vloer te egaliseren, worden verschillende producten en technieken gebruikt, waaronder:

  1. Voorstrijkmiddelen: Deze middelen worden gebruikt om de hechting te verbeteren tussen de ondervloer en de egaliseermortel. Ze zorgen ervoor dat de ondergrond stofvrij is en verminderen de zuigkracht, wat resulteert in een betere hechting van de egaliseermortel.
  2. Gietdekvloermortels: Dit zijn speciale mortels die worden gebruikt om grote niveauverschillen in de vloer weg te werken. Ze zijn zelf nivellerend en bieden een snelle oplossing voor het creëren van een vlakke ondergrond.
  3. Reparatiemortels: Voor het herstellen van kleine beschadigingen, scheuren of gaten in de ondervloer worden reparatiemortels gebruikt. Deze mortels zorgen voor een glad oppervlak en versterken de ondergrond.
  4. Egalisatiemiddelen: Deze producten worden gebruikt om kleine oneffenheden en hoogteverschillen in de vloer te egaliseren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende samenstellingen, afhankelijk van de vereiste dikte en droogtijd.
  5. Lijmen: Nadat de vloer geëgaliseerd is, wordt de vloerbedekking vastgelijmd. Er zijn verschillende soorten lijmen beschikbaar, afhankelijk van het type vloerbedekking en de ondergrond.
  6. Egalisatiegereedschap: Om het egaliseerproces te vergemakkelijken, zijn er diverse gereedschappen beschikbaar, zoals vlakspanen, egaliseerrakels en prikrollers. Deze gereedschappen helpen bij het gelijkmatig aanbrengen en verspreiden van de egaliseermiddelen over de vloer.

Door het gebruik van deze producten en technieken wordt een vloer gladgestreken en klaargemaakt voor een optimale installatie van vloerbedekking. Dit resulteert niet alleen in een aantrekkelijke vloer, maar ook in een duurzame en langdurige oplossing.