PE koppelingen

PE koppeling kopen?

Opzoek naar PE waterleiding koppelingen? Verken onze uitgebreide selectie van waterleiding koppelingen, met onder andere het merk Unidelta, essentieel voor waterleidinginstallaties. Vervaardigd met hoogwaardige materialen, bieden deze koppelingen betrouwbare prestaties en duurzaamheid. Geschikt voor diverse toepassingen, van drinkwaterleidingen tot industriële projecten.

pe-koppeling
Show Filters

Resultaat 1–24 van de 26 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–24 van de 26 resultaten wordt getoond

Wat is een PE koppeling?

Tyleen koppelingen (PE) zijn veelzijdig en kunnen zowel bovengronds als ondergronds worden gebruikt. Ze zorgen voor een naadloze verbinding tussen waterleidingen of andere leidingen, wat van belang is om een ononderbroken doorstroming van water te verzekeren.

Overweeg je een koppeling te maken in de waterleiding?

Waterleidingen vormen een essentieel onderdeel van elke woning, verzorgen de watertoevoer naar kranen en sanitaire voorzieningen. Het is belangrijk om deze leidingen te verbinden met stevige en waterdichte koppelingen. Bij het kiezen van een koppeling voor de waterleiding is het belangrijk om te weten waarvoor je deze nodig hebt.

Voor drinkwaterleidingen zijn KIWA-gekeurde leidingen en koppelingen noodzakelijk, terwijl dit voor sanitaire aansluitingen of beregeningssystemen niet altijd geldt. Meestal worden koppelingen voor waterleidingen vervaardigd uit messing of staal. Daarnaast zijn er speciale tyleen koppelingen beschikbaar voor aansluiting op tyleenslangen.

Welke koppelingen heb je nodig voor de waterleiding?

Welke koppelingen je nodig hebt voor de waterleiding hangt af van verschillende factoren, zoals het type waterleiding en hoe je de leidingen wilt verbinden. Er zijn diverse soorten koppelingen verkrijgbaar in verschillende maten.

Draadfittingen zijn handig voor het verbinden van leidingen met schroefdraad en zijn beschikbaar met zowel binnendraad als buitendraad. Voor een strakke, sterke en waterdichte verbinding kun je kiezen voor knelkoppelingen. Deze koppelingen bevatten een wartelmoer met een knelring, die bij het aandraaien zorgt voor een stevige afdichting.

Andere populaire opties zijn persfittingen, die met behulp van een perstang worden bevestigd en geschikt zijn voor koperen, messing en stalen leidingen.

PE koppelingen onder de grond

Wanneer je een PE slang onder de grond gebruikt, zoals bij het aanleggen van een beregeningssysteem, is het belangrijk om sterke en betrouwbare PE koppelingen te gebruiken. Ongeacht het gebruik, een degelijke PE koppeling zorgt voor een waterdichte en duurzame verbinding tussen meerdere PE slangen, met name wanneer ze ondergronds worden geïnstalleerd.

De PE koppeling, net als de PE slang, is vervaardigd uit robuuste kunststof, wat het ideaal maakt voor ondergronds gebruik. Dankzij de duurzame eigenschappen van kunststof kan de koppeling zonder zorgen onder de grond worden ingegraven, omdat het bestand is tegen diverse externe invloeden. Het is echter van belang dat de koppeling een waterdichte verbinding biedt om lekkages te voorkomen. Gelukkig biedt de PE koppeling voor ondergronds gebruik deze zekerheid. Door de wartelmoer stevig aan te draaien, wordt een betrouwbare en lekvrije verbinding tot stand gebracht. Naast rechte koppelingen zijn er ook T-stukken en knieën beschikbaar voor het maken van bochten in de leiding.