tackerplaten-resultaat

Doe-het-zelver? Kies voor vloerverwarming op tackerplaten!

Nee, bij heel veel mensen zal de term ‘tackerplaat’ niet meteen een lichtje doen branden. Niet gek ook, want dit vloerverwarmingssysteem wordt door de particulier wat minder vaak gekozen dan de noppenplaten of draadmatten. Dit betekent echter zéker niet dat tackerplaten geen optie zijn. Integendeel zelfs: het systeem is perfect voor de doe-het-zelver!

Ben je niet zo handig? Dan is het installeren van vloerverwarming op tackerplaten waarschijnlijk niet de beste keuze. Geen zorgen, ook voor jou zijn er genoeg andere opties. Zo schreven wij speciaal een blog voor de minder handige Harry’s! Heb je wat meer kennis en kunde wat betreft vloerverwarming? Lees dan vooral verder, want dan is de tackerplaat de perfecte keuze!

1. Helemaal flexibel

Het grootste voordeel van tackerplaten is toch wel de enorme flexibiliteit. Je kan de vloerverwarmingsbuizen namelijk precies leggen zoals je zelf wilt. Dat is een groot verschil met bijvoorbeeld de noppenplaten, want met dat systeem moeten de buizen precies tussen de noppen worden geplaatst. Wil je een paar centimeter meer naar links of naar rechts? Kies dan vooral voor de tackerplaat!

2. Isolatielaag

Is je vloer nog niet geïsoleerd? Ook dan is de tackerplaat perfect! Deze vloerverwarmingsplaten zijn namelijk verkrijgbaar met 20mm, 25mm en 30mm isolatiemateriaal. Als je kiest voor tackerplaten heb je dus vloerverwarming én isolatie in één.

3. Geluiddempend

In appartementencomplexen wordt de tackerplaat heel veel gebruikt. Waarom? Omdat de laag isolatiemateriaal ook nog eens geluiddempend werkt. Ideaal, toch? Je onderburen zullen je vast dankbaar zijn!

4. Snel gelegd

Voor de gemiddelde burger is het misschien wat lastiger, maar als je wat meer ervaring hebt is dit vloerverwarmingssysteem zeer snel gelegd. Maak eerst de ondergrond bezemschoon en leg vervolgens de gehele ruimte vol met de tackerplaten. Je snijdt de platen gemakkelijk op maat met een stanleymes en je maakt ze aan elkaar vast met tape.

Plaats daarna randstrookisolatie én een verdeler. De vloerverwarmingsbuis maak je vast aan de tackerplaat door middel van de tackers. Die doe je met een tackertang. Heb je die niet? Je kan er bij ons gemakkelijk eentje huren! Wij adviseren je om drie tackers per strekkende meter buis te gebruiken.

Gratis verzending

Voor alle bestellingen boven € 100,-

Niet goed? Geld terug!

30 dagen garantie op jouw bestelling

Voor 14:00 besteld

Vandaag nog verzonden

100% veilige betalingen

Via iDEAL, Paypal en Creditcard

De waardering van online-vloerverwarming.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 265 reviews.