Winkelwagen
noppenplaten

Noppenplaten: hét vloerwarmingsysteem voor de minder handige Harry’s

Heb je twee linkerhanden? Of heb je helemaal geen zin of tijd om een ingewikkeld vloerwarmingssysteem te leggen? Geen zorgen, want dan hebben wij voor jou de perfecte oplossing: noppenplaten! In dit blog vertellen je graag over alle voordelen.

Nee, voor het installeren van noppenplaten vloerwarming hoef je zéker geen handige Harry te zijn. Integendeel zelfs. Wij verkopen het noppensysteem daarom ook veel aan particulieren. Dit vloerwarmingssysteem is geschikt in zowel nieuwbouw als in bestaande woningen. In beide gevallen moet je een minimale opbouwhoogte van 5 cm hebben. Geen probleem? Top! Zodra je deze 3 voordelen leest, weten we zeker dat de vloerwarming op noppenplaten ook hoog op jouw verlanglijstje komt te staan.

1. Makkelijk te monteren

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: je plaatst de noppenplaten heel snel én gemakkelijk zelf. Ook als je weinig ervaring hebt. Hoe? Begin met het bezemschoon maken van je vloer. Vervolgens bedek je de gehele vloer met de platen, plaats je randstrookisolatie én een verdeler. Daarna leg je de vloerwarmingsbuizen tussen de noppen. Extra voordeel: je kan de buizen staand heel gemakkelijk in de noppenplaat lopen. Ook fysiek is het monteren dus een eitje. Welke vloerwarmingsbuis je het best kan kiezen bij noppenplaten? Tip van ons: kies in combinatie met een cv-ketel voor de 16 mm buizen en bij een warmtepomp voor de 18 mm buizen.

2. Huis-tuin-en-keuken gereedschap

In ons vorige blog over het draadmatsysteem kwamen verschillende soorten gereedschappen voorbij. We snappen dat dit voor wat kortsluiting kan zorgen als je minder handig bent, dus wees gerust: voor het monteren van noppenplaten heb je vrijwel niks nodig. Perfect dus voor de doe-het-zelver zonder goedgevulde gereedschapskist. Een simpel stanleymes is overigens wel aan te raden tijdens de montage. Die heb je vast wel in de kast liggen, toch? Hiermee kun je de platen gemakkelijk en snel op maat snijden.

3. Goeie isolatie

Een ander voordeel van noppenplaten? Het systeem is verkrijgbaar met isolatie en zonder isolatie. Is je vloer al goed geïsoleerd? Kies dan voor de noppenplaat zonder isolatie. Nog isolatie nodig? Wij bieden noppenplaten met 10 mm, 20 mm en 40 mm isolatiemateriaal. Ideaal om de warmte van jouw vloerverwarming nog beter vast te houden.

Lang verhaal kort: het monteren van vloerverwarming is dankzij het noppenplaat systeem voor íedereen gemakkelijk. Geïnteresseerd? In onze webshop vind je alle producten die je nodig hebt!  

Gratis verzending

Voor alle bestelling boven € 750,-

Niet goed? Geld terug!

30 dagen garantie op jouw bestelling

Garantie op levering

Binnen heel Nederland

100% veilige betalingen

Via iDEAL, Paypal en Creditcard

De waardering van online-vloerverwarming.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 235 reviews.