Winkelwagen
droogbouw-vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming? Knauf Brio is de allerbeste!

Ben je je huis aan het renoveren en zou je eigenlijk wel vloerverwarming in je huis willen plaatsen? Grote kans dat je te maken hebt met een houten ondervloer of een beperkte opbouwhoogte. Geen zorgen, want ook dan kun je vloerverwarming leggen? Hoe? Door ons droogbouw systeem!

Voor iedereen die nu denkt: droogbouw, hè? Bij veel vloerwarmingssystemen wordt er een natte dekvloer – zoals zandcement of beton – over de vloerverwarmingsbuizen gegoten om ze te bedekken. Bij droogbouw werk je juist op een droge ondergrond, vandaar de naam. Handig, want omdat je niet werkt met een natte dekvloer, heb je geen last van een lange droogtijd. En verder? We vertellen je alles wat je moet weten!

1. Lage opbouwhoogte

Wanneer je voor deze droogbouw vloerverwarming kiest? We zien het vooral vaak terug in de renovatiebouw. Waarom? Tijdens een renovatie wil niemand de lucht in, want dat kost je natuurlijk alleen maar ruimte. Ook omdat je met de deuren dan in de problemen komt Je wilt dus een zo’n laag mogelijk systeem. Nou, die heb je met Knauf Brio – ook wel bekend als Fermacell – wel gevonden! Deze plaat is namelijk slechts 23 mm dik. Bij een houten ondervloer is een droogbouw systeem daarnaast ook een goeie optie, net als voor een zandcement vloer waarin allerlei kabels en leidingen lopen. Frezen is daardoor immers onmogelijk.

2. Knauf Brio platen

Er zijn heel veel verschillende systemen voor droogbouw vloerverwarming, maar wat ons betreft zijn de Knauf Brio platen de allerbeste. In deze zijn harde platen kun je meteen je vloerwarmingsbuizen monteren. Dit doe je door ze erin te frezen. Klinkt goed? Bij ons heb je twee opties: de ‘normale’ Knauf Brio 23 mm dekvloer en de Knauf Brio WF 33 mm met houtvezel. Deze laatste plaat wordt veel gebruikt voor contactisolatie en thermische isolatie. Ga je daarvoor? Plaats dan ook randstrookisolatie.

3. De montage

Heb je de vloerwarmingsplaten in huis? Start dan met het leggen van de platen op een vlakke ondervloer. Heb je dat niet? Gebruik dan eerst de Knauf Egalisatiekorrels. Alles vlak? Leg dan de Knauf Brio platen op de vloer en monteer deze aan elkaar met de Knauf Brio lijm. Fixeer de platen vervolgens met de Knauf Brio schroef.

4. Frezen door Braakman

Na ongeveer vier uur is de lijm droog en ben je klaar om te frezen! Laat het infrezen van vloerverwarming doen door een deskundig vloerwarmingsbedrijf zoals Braakman. Goed om te weten: haal de schroefjes er vóór het frezen weer uit. Zodra de gleuven zijn gefreesd, smeer je de boel dicht met reparatie mortel. En dan? Dan is je droogbouw systeem helemaal klaar!

Gratis verzending

Voor alle bestelling boven € 750,-

Niet goed? Geld terug!

30 dagen garantie op jouw bestelling

Garantie op levering

Binnen heel Nederland

100% veilige betalingen

Via iDEAL, Paypal en Creditcard

De waardering van online-vloerverwarming.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 211 reviews.