Winkelwagen
rvs-vloerverwarming-verdeler

Op zoek naar een vloerverwarming verdeler? Dit zijn je opties!

Heb je je vloerwarmingssysteem gekozen? Of je nou gaat voor draadmatten, tackerplaten, noppenplaten of een droogbouw systeem, één ding weet je zeker: je hebt een vloerverwarming verdeler nodig! En ja, er zijn nogal wat verschillende opties. We nemen je daarom heel graag mee langs alle mogelijkheden.

We snappen heel goed dat je als leek kan verdwalen in al die verschillende vloerverwarming verdelers. Want wanneer kies je voor welke optie? En waarvan word je portemonnee het meest gelukkig? Bij Online-vloerwarming.nl bieden we allerlei soorten vloerverwarming verdelers aan, dus we hebben altijd een optie die het beste bij jou past!  

1. RVS vloerverwarming verdeler

Als wij onze favoriet moeten noemen, dan staat de RVS vloerverwarming verdeler absoluut bovenaan. Waarom? Omdat deze verdeler prijstechnisch interessant is, maar tegelijkertijd kwalitatief ook nog eens heel goed! We zien daarom niet voor niets dat de RVS vloerverwarming verdeler de laatste jaren enorm in opkomst is.

Daarvoor is trouwens nog een belangrijke reden, want de RVS vloerverwarming verdeler met pomp is perfect als je nu nog een cv-ketel hebt, maar op den duur wilt overstappen op een warmtepomp. Je draait heel simpel het pompsetje weg en sluit ‘m rechtstreeks aan op de warmtepomp. Je bent dus perfect voorbereid op de toekomst!  

Is dit bij jou niet aan de orde? Wij hebben ook een RVS vloerverwarming verdeler zonder pomp en een RVS PRO vloerverwarming verdeler met daarop twee temperatuurmeters. Of je een verdeler met of zonder pomp moet kiezen? Scroll even door naar tip 4, daar leggen we dit voor je uit.

2. Kunststof vloerverwarming verdeler

De kunststof vloerverwarming verdeler is een stukje duurder dan de RVS vloerverwarming verdeler, maar dat is ook niet voor niets. Deze verdeler gebruik je namelijk als je vaak dieper gaat koelen dan 18 graden. De kunststof verdeler is namelijk dubbelwandig, waardoor er bij het koelen geen condens zal optreden. Dat is mooi, want van een natte vloer wordt natuurlijk niemand blij. Dus koel je regelmatig onder de 18 graden? Dan is deze kunststof verdeler absoluut de beste optie! Ook deze variant hebben we met pomp, zonder pomp en in een PRO-variant.

3. Stalen vloerverwarming verdeler

De meest traditionele verdeler is zonder twijfel de stalen vloerverwarming verdeler. Vroeger was deze ontzettend populair, maar inmiddels wordt dat steeds een beetje minder. Ook wij zelf kiezen steeds minder vaak voor de stalen vloerverwarming verdeler. Water en staal gaan immers niet echt goed samen, waardoor je bij deze optie sneller te maken kan krijgen met roest en condensvorming.  Kwalitatief gezien zijn de andere vloerverwarming verdelers beter, maar prijstechnisch is staal dan wél weer interessant.

4. Vloerverwarming verdeler met of zonder pomp

Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn er vloerverwarming verdelers met en zonder pomp. Wanneer je welke keuze maakt? We kunnen er een heel technisch verhaal van maken, maar eigenlijk komt het hierop neer: een vloerverwarming verdeler met pomp wordt vaak gebruikt in combinatie met een cv-ketel, terwijl een vloerverwarming verdeler zonder pomp juist weer perfect samengaat met een warmtepomp.

Heb je je verdeler uitgekozen? Top! Nog een laatste tip van ons: om je vloerverwarmingsbuizen aan te sluiten op je verdeler, heb je Euroconus koppelingen nodig. Gebruik er twee per vloerverwarmingsgroep. We hebben verschillende maten: Euroconus 14 mm, euroconus 16 mm, euroconus 18 mm en euroconus 20 mm. Deze maten corresponderen met de diameter van je vloerverwarmingsbuis. Vergeet ook de geleide bochtjes niet! Met deze 14/16 mm of de 18/20 mm bochtjes zorg je ervoor dat je buizen netjes onder de verdeler uitkomen.

Gratis verzending

Voor alle bestelling boven € 750,-

Niet goed? Geld terug!

30 dagen garantie op jouw bestelling

Garantie op levering

Binnen heel Nederland

100% veilige betalingen

Via iDEAL, Paypal en Creditcard

De waardering van online-vloerverwarming.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 235 reviews.