eurocol-990
Eurocol 990 – Europlan direct stofarm 23KG
 49,00 incl. BTW In winkelwagen

Eurocol 990 – Europlan direct stofarm 23KG

 49,00 incl. BTW

 • Zeer emissiearm
 • Stofarm
 • Zelfegaliserend
 • Spanningsarm
 • Voorstrijken is in de meeste gevallen overbodig
 • Verpompbaar
 • Hoge drukvastheid
 • Maximale laagdikte 20 mm

Gratis bezorging in Nederland vanaf €750,-

 • Altijd de laagste prijs!
 • Niet goed? Geld terug
 • Ma t/m vrij voor 14.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
 • Professioneel advies

      Betaal veilig met     

Eurocol 990 – Europlan direct stofarm egaline

Eurocol 990 Europlan Direct Stofarm Egaline is een egalisatiemortel die speciaal ontwikkeld is voor de verwerking van stofarme vloeren. Het is een egaline die bijzonder geschikt is voor gebruik op ondervloeren die snel stof verzamelen, zoals anhydriet of beton.

De Eurocol 990 heeft een stofarme formulering en garandeert een snelle en efficiënte verwerking, zonder onnodige vervuiling en stofontwikkeling. Het resultaat is een naadloze en gladde vloer. Deze is uitermate geschikt voor het aanbrengen van afwerklagen, zoals tegels, parket of laminaat.

Bovendien is de Eurocol 990 snel te verwerken, waardoor u snel uw project kunt afronden en de vloer weer in gebruik kunt nemen. Als u op zoek bent naar een snelle en efficiënte oplossing voor het egaliseren van stofarme vloeren, dan is Eurocol 990 Europlan Direct Stofarm Egaline een uitstekende keuze.

Dit is een product voor het egaliseren van cementgebonden en andere steenachtige ondervloeren met een maximaal dikte van 20 mm. Het is bedoeld om als ondergrond te dienen voor vloerbedekking. Wanneer je het product wilt verpompen, is het belangrijk om eerst te controleren of de pomp geschikt is voor alle soorten egalisaties. Een te snelle mengsnelheid kan de vloei van het egalisatiemiddel belemmeren. Ongeveer 1,5 kg/m² per mm laagdikte is het verbruik van dit product.

De ondergrond

Europlan Direct 990 is geschikt voor gebruik op verschillende soorten ondervloeren, waaronder steenachtige en houten vloeren die sterk genoeg zijn om druk en trek te kunnen weerstaan. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondervloer schoon, blijvend droog, vrij van vet en vuil is, en voldoet aan de eisen van DIN 18 365.

Voor gladde en gesloten ondervloeren zoals tegelvloeren en granito, is het noodzakelijk om deze eerst goed te ontvetten. Absorberende ondervloeren kunnen egaliseert worden met Europlan Direct 990 zonder voorbehandeling. Voor zeer sterk zuigende ondervloeren is het raadzaam om eerst te voorstrijken met Europrimer Multi 044. Gaten en diepe beschadigingen moeten worden opgevuld met Europlan Solid 945, die vervolgens voorgestrijkt moet worden met Eurocol 044. Anhydriet ondervloeren kunnen worden geëgaliseerd met Europlan Hybrid Direct 924.

Gebruiksaanwijzing

Europlan Direct 990 is een egalisatiemortel en dient te worden toegevoegd aan 5,5-6 liter koel en schoon leidingwater. Na het toevoegen van 23 kg Europlan Direct, moet de mortel mechanisch worden gemengd tot een egale en klontvrije consistentie. Laat de aangemaakte mortel ongeveer 3 minuten staan en roer vervolgens nog kort door met een laag toerental. Binnen 20 minuten moet de mortel op de vloer worden verdeeld met een vlakspaan of rakel.

Bij het verpompen van de 990 Europlan Direct moet de mengunit op de juiste manier worden ingesteld zodat 5,5-6 liter koel en schoon leidingwater wordt toegevoegd bij elke 23 kg Europlan Direct. Zodra de egalisatie laag is aangebracht, moet deze beschermd worden tegen tocht en direct zonlicht. Bij normale omstandigheden is de egalisatie laag na 2-3 uur beloopbaar en na 24 uur leg klaar voor bekleding bij een laagdikte van 5 mm. Verwerkingscondities: de gewenste omgevingstemperatuur is 18-23°C, de temperatuur van het materiaal en de ondervloer is minimaal 15°C en maximaal 20°C en de relatieve luchtvochtigheid is 40-70%.

Onze tip voor u

Bij het egaliseren van vloeren met vloerverwarming is het mogelijk om 990 Europlan Direct te gebruiken. Het is echter belangrijk om vooraf het opstartprotocol van de vloerverwarming volledig te volgen zoals aangegeven door de leverancier. Voordat u begint met het egaliseren, moet u de verwarming een dag uitschakelen. Na het egaliseren moet u minimaal 24 uur wachten voordat u de verwarming weer inschakelt. Dit dient gebeurd te worden in stappen van maximaal 5 °C watertemperatuur per dag.

Downloads:

Eurocol-990-specificaties

Extra informatie

Merk

Eurocol

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Eurocol 990 – Europlan direct stofarm 23KG” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *