Droogbouw vloerverwarming
De goedkoopste droogbouw vloerverwarming systemen
Wilt u frezen op droogbouw vloerverwarming maar heeft u daar niet de juiste ondervloer voor? Of wilt u de platen voorgefreesd kunnen leggen zonder moeite?
Geen probleem! Binnen ons assortiment hebben we zowel onbewerkte Knauf Brio dekvloer platen als voorgefreesde dekvloer platen.
Toont alle 16 resultaten
-
Bestseller
-
Bestseller
-
Prijsfavoriet
Toont alle 16 resultaten
Wat is droogbouw vloerverwarming?
Het verschil tussen ‘droogbouw‘ en ‘normale‘ vloerverwarming ligt in de toepassing en de gebruikte materialen. Bij een droogbouw vloerverwarmingssysteem wordt het droogbouwsysteem bovenop de bestaande vloer gelegd, of deze nu van hout, beton of zandcement is. Met Knauf Brio platen bijvoorbeeld, komt de vloer slechts 23 mm omhoog en met isolatie 33 mm, wat zorgt voor een minimale verhoging van de vloer.
In tegenstelling hiermee wordt bij een ‘normale’ vloerverwarming eerst het vloerverwarmingssysteem geïnstalleerd, waarna het wordt ingegoten met cement. Hierbij bedraagt de totale opbouwhoogte minimaal 5 cm.
Droogbouw vloerverwarming kosten
Benieuwd naar de exacte kosten voor droogbouw vloerverwarming? Vraag gerust een offerte aan voor voor een droogbouw vloerverwarming systeem.
Wanneer plaats je een droogbouw vloerverwarming systeem?
Een droogbouw vloerverwarming wordt toegepast in verschillende situaties:
- Monumentale panden: Omdat er vaak geen ingrijpende aanpassingen toegestaan zijn, is een droogbouw vloerverwarming een geschikte optie. Het leggen van het systeem bovenop de bestaande vloer vereist geen grote ingrepen in de structuur van het pand.
- Bestaande betonnen of zandcement dekvloer: Bij een bestaande dekvloer biedt een droogbouw vloerverwarming de mogelijkheid om het systeem bovenop deze vloer te plaatsen, zonder dat deze volledig moet worden verwijderd.
- Beperkte opbouwruimte: Als er maar een beperkte opbouwruimte van maximaal 3-4 cm beschikbaar is, is een droogbouw vloerverwarming een geschikte keuze vanwege de minimale verhoging van de vloer.
- Beperkte draagconstructie: In situaties waar de draagconstructie het gewicht van een normale vloerverwarming van 125 kilo per m² niet kan dragen, is een droogbouw vloerverwarming een passende oplossing vanwege het lichtere gewicht.
- Zoninvloed en snel reagerende verwarming: Als je last hebt van zoninvloed en een vloerverwarmingssysteem nodig hebt dat snel reageert, zowel bij het afkoelen als opwarmen, is een droogbouw vloerverwarming een geschikte keuze vanwege de snellere reactietijd.