reparatiemortel

Vloerverwarmingsgleuven dichten? Met reparatiemortel is het een makkie

Heb je onze blogs over vloerverwarming op draadmatten, noppenplaten, tackerplaten en droogbouw gelezen, maar kom je toch tot de conclusie dat je voor het klassieke infrezen gaat? Snappen we! Maar hoe dicht je na het infrezen van vloerverwarming de gleuven? Nou, met reparatiemortel! Hoe? In deze blog leggen we het je stap voor stap uit.

Braakman is specialist op het gebied van het infrezen van vloerverwarming. Naast het infrezen, monteren en aansluiten van de vloerverwarming, smeren zij ook heel graag de gleuven voor je dicht. Complete ontzorging dus. Toch wat geld besparen? Overweeg dan om deze laatste stap zelf te doen. Via www.online-vloerverwarming.nl bestel je gemakkelijk alle benodigdheden. En dankzij dit stappenplan weet je precies wat je moet doen!

1. Voorstrijken

Voordat je de vloerverwarmingsgleuven kan dichten met reparatiemortel, is het belangrijk om de ondergrond eerst voor te strijken. Dit doe je met een voorstrijkmiddel zoals de Eurocol 044, Uzin PE 360 of de Omnicol FP10. Voorstrijkmiddel breng je gemakkelijk aan met een vachtroller of een spuit.

2. Reparatiemortel kiezen

We zien regelmatig dat mensen de gleuven dichtsmeren met tegellijm, maar doe dit écht niet! Reparatiemortel is speciaal voor dit werk gemaakt en bestaat in verschillende opties en merken. Welke we aanraden? Dat is afhankelijk van jouw type dekvloer. We onderscheiden daarin twee soorten: gipsgebonden reparatiemortel en cementgebonden reparatiemortel.

De Eurocol 946 is een hybride mortel die je zowel op zandcement als op gipsgebonden vloeren kunt gebruiken. De Uzin NC 118 is alleen geschikt voor gips, terwijl de Eurocol 945, Uzin NC 181, Uzin NC 182 en de Omnicol FLM230 juist weer cementgebonden zijn.

3. Aanmaken en mixen

Om de reparatiemortel vloeibaar te maken, maak je deze gemakkelijk aan met water. De juiste verhouding verschilt per product, dus kijk goed wat er op de verpakking staat aangegeven en volg deze instructies nauwkeurig. Wil je niet zelf goochelen met verhoudingen? Tip van ons: bij de Omnicol FLM230 wordt een jerrycan meegeleverd waardoor je nooit de mist in kan gaan. De mortel en het water mix je met een egaline mixer in een mengemmer.

4. Dichtsmeren

Gemixt? Giet de reparatiemortel op je vloer en smeer je met behulp van een vlakspaan alle gleuven netjes dicht en vlak. Laat vervolgens alles goed drogen. Deze droogtijd is afhankelijk van de gekozen mortel, dus lees hiervoor de verpakking. Na het drogen ben je helaas nog niet helemaal klaar, want om alles écht vlak af te werken moet je je vloer egaliseren. Hoe? Dat vertellen we je uitgebreid in een volgende blog!

Gratis verzending

Voor alle bestellingen boven € 100,-

Niet goed? Geld terug!

30 dagen garantie op jouw bestelling

Voor 14:00 besteld

Vandaag nog verzonden

100% veilige betalingen

Via iDEAL, Paypal en Creditcard

De waardering van online-vloerverwarming.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 265 reviews.