Winkelwagen
vloerverwarmingsbuizen

Keuzestress over vloerverwarmingsbuizen? Dit is de beste keuze!

Tijdens het monteren van vloerverwarming zijn er nogal wat keuzes te maken. Want welk vloerverwarmingssysteem kies je? Welke verdeler past bij je wensen? Maar ook: wat zijn de beste vloerverwarmingsbuizen? Er zijn nogal wat verschillende opties, dus in deze blog nemen we je heel graag mee in de wereld van de vloerverwarmingsbuis!

Zonder vloerverwarmingsbuizen geen lekkere warme voetjes, want deze buizen zorgen ervoor dat het warme water uit je cv-ketel of warmtepomp onder je vloer kan circuleren. Het kiezen van de juiste buis is daarom behoorlijk belangrijk, maar waar moet je op letten? Wij vertellen het je graag!

1. Diffusiedicht

Vroeger zag je veel zwarte tyleen buizen, maar tegenwoordig raden wij graag de PE-RT buis aan. Waarom? Omdat deze diffusiedicht zijn! Dit betekent dat er geen zuurstof bij het water kan komen. Belangrijk, want zuurstof vergroot de kans op roestvorming en deze roest kan vervolgens weer in de buizen gaan klonteren en zo zorgen voor verstopping. De oude tyleen buizen hebben hier veel last van, dus ga altijd voor een diffusiedichte vloerverwarmingsbuis!  

2. KOMO-certificaat

Onze PE-RT buis heeft nog een extra pluspunt: de vloerverwarmingsbuis is namelijk voorzien van een KOMO-certificaat. Daarmee staat het product garant voor de hoogste kwaliteitsstandaarden. De buizen gaan dan ook ontzettend lang mee, de minimale levensduur is maar liefst vijftig jaar! De PE-RT buis bestaat uit vijf lagen die extra bescherming bieden aan de diffusiedichte laag. Daarnaast is de buis sterk, maar ook vrij flexibel en dus makkelijk te leggen. Perfect, dus!

3. Verschillende diktes

Ga je voor de PE-RT buis? Top! De buis is beschikbaar in verschillende diktes: 14 mm, 16 mm, 18 mm en 20 mm. Welke dikte het beste is voor jou? Traditioneel gezien wordt de 16 mm het meest gebruikt. Deze zien we als standaardbuis. De 18 mm buis wordt daarnaast heel veel gebruikt in combinatie met de warmtepomp. De 14 mm buis gebruiken we vooral in de renovatiebouw, bijvoorbeeld bij wat lagere opbouwhoogtes.

Tegelijkertijd wordt de 20 mm weer veel toegepast in fabriekshallen en grote utiliteitsprojecten. Een dikke buis zorgt namelijk voor meer watervermogen en dat komt natuurlijk goed van pas als je een grotere oppervlaktes wil verwarmen. Doordat de buis dikker is, is ‘ie wel wat lastiger in bochtjes te leggen. Vandaar dat de 20 mm vooral wordt gebruikt in grote, rechttoe rechtaan ruimtes.

Vloerverwarmingsbuizen aangeschaft en klaar om te leggen? Laatste tip van ons: vergeet je buiskniptang en euroconus 14 mmeuroconus 16 mmeuroconus 18 mm en euroconus 20 mm niet aan te schaffen! Welk materiaal je nog meer nodig hebt? Dit is afhankelijk van je gekozen vloerverwarmingssysteem. In onze blogs over draadmatten, tackerplaten, noppenplaten en droogbouw vertellen we je daar alles over.  

Gratis verzending

Voor alle bestelling boven € 750,-

Niet goed? Geld terug!

30 dagen garantie op jouw bestelling

Garantie op levering

Binnen heel Nederland

100% veilige betalingen

Via iDEAL, Paypal en Creditcard

De waardering van online-vloerverwarming.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 235 reviews.